Sposób przygotowania:
Czarne babeczki
W saganku rozpuszczamy margarynę , cukier, kawę, kakao i mleko. Do rozpuszczonej masy dodajemy miód, mieszamy i studzimy.
Do wystudzonej masy dodajemy jajko, dobrze ubijamy, potem mąkę wymieszaną z przyprawami. Biszkopty kroimy na drobne 1-2 cm.cząstki i obsmażamy na maśle, ciągle mieszając.
Rodzynki zalewamy gorącą wodą i dodajemy zapach rumowy. Odcedzamy i dodajemy do ciasta. Do foremek babeczkowych wkładamy papilotki i nakładamy ciasto do 2/3 wysokości.
Następnie do każdej porcji wkładamy po kilka biszkoptów i lekko dociskamy.
Pieczemy 20-25 minut w 180 C.
Do wystudzonej masy dodajemy jajko, dobrze ubijamy, potem mąkę wymieszaną z przyprawami. Biszkopty kroimy na drobne 1-2 cm.cząstki i obsmażamy na maśle, ciągle mieszając.
Rodzynki zalewamy gorącą wodą i dodajemy zapach rumowy. Odcedzamy i dodajemy do ciasta. Do foremek babeczkowych wkładamy papilotki i nakładamy ciasto do 2/3 wysokości.
Następnie do każdej porcji wkładamy po kilka biszkoptów i lekko dociskamy.
Pieczemy 20-25 minut w 180 C.