Sposób przygotowania:
Czarne muffinki majonezowe z kremem pomarańczowym
Majonez wymieszać razem z mlekiem i cukrem. Po wymieszaniu dolać rum a następnie dosypać kakao. Zmiksować. Odlać dwie, trzy łyżki mikstury i rozpuścić w nich sodę a potem dolać do masy majonezowej. Wsypać mąkę i ponownie zmiksować. Foremki do muffinek wyłożone papilotkami napełniać do 3/4 wysokości papilotki. Piec w temperaturze 170 stopni ok. 25 minut. Przygotować krem. Zagotować 400 ml soku marchwiowo - pomarańczowego. W 100 ml rozrobić budyń. Wlać budyń do gotującego soku i ugotować. Przestudzoną masę zmiksować razem z miękkim masłem. Masło dodawać stopniowo, aby mas się nie zwarzyła. Po zrobieniu krem schłodzić. Przestudzone muffinki dekorować kremem wedle uznania.