Sposób przygotowania:
Czarnuszek
CIASTO: Białka ubić na sztywną masę, następnie dodać cukier i nadal ubijać aż powstanie gęsta piana. Dodać żółtka i miksować na najmniejszych obrotach miksera. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao. Przesiać przez sito do miski i wymieszać delikatnie łyżką. Masę wyłożyć na wysmarowaną margaryną brytfannę. Piec ok. 25 minut w 180 st. Po upieczeniu wyjąć, ostudzić i przeciąć wzdłuż na pół. MASA: Zagotować większą część mleka. Do pozostałości dodać mąki i żółtka. Wlać do gotującego się mleka. Wymieszać. Odstawić do ostudzenia. Margarynę wymieszać z cukrem i cukrem wanilinowym. Dodawać po trochu letniego budyniu. Tak powstałą masą wyłożyć dolną część ciasta (odłożyć odrobinę na wierzch). Przykryć drugą częścią. Posmarować pozostałością masy. Posypać startą czekoladą.