mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Czekoladowa baba.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna i słodziutka babka.

Czekoladowa baba.

Składniki:

Czekoladowa baba.

 

Sposób przygotowania:

Czekoladowa baba.
Na początku w misce utrzeć na puszystą masę miękką margarynę. Cały czas ucierając dodawać powoli cukier, nutellę, żółtka jajek, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao, zmielone orzechy laskowe oraz mleko. Składniki dokładnie wymieszać. Białka jajek ubić na sztywną pianę i stopniowo dodawać do ciasta. Delikatnie wymieszać łyżką. Formę do pieczenia wysmarować masłem lub margaryną i wysypać bułką tartą. Do tak przygotowanej wlać ciasto. Piekarnik nagrzać do temperatury 170 stopni i piec ok.60 minut. Upieczoną babkę przestudzić. Zimną polać na grubo czekoladową polewą. Smacznego.

Tagi:

jajko jajka