Sposób przygotowania:
Czekoladowa babka lodowa
Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puch, dodając pod koniec jajka. Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia i kakao. Miksować do połączenia się składników. Gotowe ciasto wylać do formy babki, wcześniej wysmarowanej margaryną i obsypanej bułką tartą. Piec ok 30 min. w temp. 180'C. Gotowe, upieczone ciasto pozostawiamy do przestygnięcia, a następnie odcinamy lekko górę. Środek wydłubujemy za pomocą łyżki tworząc tunel, pozostawiając ok 2cm od brzegów i spodu. Nakładamy loda i ciepłą łyżką ugniatamy. Odkrojony brzeg nakładamy na wierzch i lekko dociskamy. Odwracamy babkę i polewamy lukrem. Smacznego !! Babkę można mrozić.
![Czekoladowa babka lodowa Czekoladowa babka lodowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/czekoladowa-babka-lodowa-101178.jpg)
![Czekoladowa babka lodowa Czekoladowa babka lodowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/czekoladowa-babka-lodowa-101179.jpg)
![Czekoladowa babka lodowa Czekoladowa babka lodowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/czekoladowa-babka-lodowa-101180.jpg)
![Czekoladowa babka lodowa Czekoladowa babka lodowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/czekoladowa-babka-lodowa-101181.jpg)
kasiunia.1981
msewka