Sposób przygotowania:
Czekoladowa tarta ze szczyptą chilli
Ze składników zagnieć szybko ciasto,rozwałkuj je, a następnie wyłóż nim prostokątna foremką do tarty 15x20 cm. Włóż do nagrzanego do 160 stopni piekarnika i piecz przez 20-30 minut. Gotowy spód ostudź. Wiśnie przełóż do rondelka odlej część kompotu, rozrób w nim mąkę ziemniaczaną. Wiśnie doprowadź do wrzenia wlej do nich mieszaninę kompotu i mąki.Gdy kisiel zgęstnieje, wylej go na kruchy spód,wystudź. Przygotuj mus czekoladowy.Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wrzątku.Ubij na sztywno białka, śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem. Drażetki czekoladowe rozpuść w kąpieli parowej. Przestudzoną czekoladę wymieszaj delikatnie z białkami oraz śmietanką.Na końcu wmieszaj chilli i żelatynę.Dokładnie ale delikatnie wymieszaj mus czekoladowy i wylej na warstwę wiśni. Tartę schłódź przed podaniem co najmniej 2 godziny. Przed podaniem udekoruj kakao oraz kleksem bitej śmietany i wisienką.