Sposób przygotowania:
Czekoladowe babeczki.
W pierwszej kolejności należy przesiać mąkę, wbić jajka, wlać olej, dodać cukier, margarynę w płynie, sól, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i kakao i zmiksować składniki na jednolitą masę. Czekoladę gorzką zetrzeć na tarce o grubych otworach i dodać do ciasta, zamieszać składniki. Ciasto nakładać do foremek przeznaczonych na babeczki lub do papilotek i piec w piekarniku w temp. 180 stopni C przez około 30 minut. Po czym wyjąć babeczki, ostudzić, według przepisu podanego na opakowaniu przygotować polewę czekoladową i polać wszystkie babeczki polewą gorzką oraz mleczną po wierzchu, następnie część posypać cukrem pudrem, kolejne babeczki posypać orzechami włoskimi mielonymi i sezamem. Można posypać innymi składnikami, tak naprawdę to zależy od naszej fantazji.