Sposób przygotowania:
Czekoladowe ciasto z masą kokosową i porzeczkami
Mleko wlewamy do garnka i podgrzewamy. Wkładamy pokruszoną czekoladę. Gdy czekolada się rozpuści odstawiamy do ostygnięcia.
Suche składniki mieszamy ze sobą (maka, proszek do pieczenia, kakao, soda). Jajka miksujemy. Pod koniec ubijania dodajemy cukier i cukier waniliowy. Cały czas miksujemy wlewając powoli śmietanę i olej. Dolewamy mleko z czekoladą.
Powoli wsypujemy sypkie składniki. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach C przez ok. 30 minut.
W pół szklanki mleka rozpuszczamy budyń i 2 łyżki cukru. Resztę podgrzewamy.
Jak zacznie gęstnieć, ściągamy z ognia i odstawiamy do ostygnięcia. Ucieramy masło i cukier puder. Dodajemy powoli zimny budyń.
Dodajemy wiórki kokosowe. Mieszamy. Masą smarujemy biszkopt.
Na masę wykładamy porzeczki. Zalewamy galaretką przygotowaną według przepisu na opakowaniu.
Suche składniki mieszamy ze sobą (maka, proszek do pieczenia, kakao, soda). Jajka miksujemy. Pod koniec ubijania dodajemy cukier i cukier waniliowy. Cały czas miksujemy wlewając powoli śmietanę i olej. Dolewamy mleko z czekoladą.
Powoli wsypujemy sypkie składniki. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach C przez ok. 30 minut.
W pół szklanki mleka rozpuszczamy budyń i 2 łyżki cukru. Resztę podgrzewamy.
Jak zacznie gęstnieć, ściągamy z ognia i odstawiamy do ostygnięcia. Ucieramy masło i cukier puder. Dodajemy powoli zimny budyń.
Dodajemy wiórki kokosowe. Mieszamy. Masą smarujemy biszkopt.
Na masę wykładamy porzeczki. Zalewamy galaretką przygotowaną według przepisu na opakowaniu.