Sposób przygotowania:
Czekoladowe marzenie
Ugotowac budyn (500ml. mleka i 100 gram cukru)) i odstawic do ostygniecia. Jajka ubic z cukrem, cukrem waniliowym, dodac olej, make i kakao z proszkiem do pieczenia oraz mleko.Dno tortownicy (obreczy nie potrzebujemy) wylozyc papierem do pieczenia. 3 lyzki ciasta wylac na papier, rozsmarowac i piec ok.3 min. w temp. 200 stopni. Powtarzac czynnoc, az ciasto sie nam skonczy(wychodzi od 8 do 10 spodow). Dobrze gdy mamy 2 formy, wtedy pieczenie idzie bardzo szybko. Maso ubic , dodawac po lyzce ostudzonego budyniu, kakao i rum. Kazdy spod smarowac kremem i przykrywac nastepnym. Wstawic do lodowki na kilka godzin. Tort udekorowac polewa czekoladowa: Wszystkie skladniki na polewe zagotowac, zmniejszyc ogien i ciagle mieszajac gotowac, az polewa uzyska odpowiednia gestosc.
jovi
Pyza