Sposób przygotowania:
Czekoladowe muffinki z orzeszkami ziemnymi
1. Masło lub margarynę i cukier trzcinowy należy przełożyć do miski i utrzeć na puszystą masę, następnie wbijać stopniowo po jednym jajku i dokładnie ucierać, następnie dodać kakao i utrzeć.
2. Następnie obie mąki przesiać z proszkiem do pieczenia i razem z orzeszkami wsypać do utartych składników i dokładnie połączyć.
3. Tak wykonane ciasto przełożyć do formy do pieczenia muffinek używając najlepiej dodatkowo papierowych papilotek. Następnie piec około 20-25 minut w temperaturze 180 stopni. Sprawdzić suchym patyczkiem czy są upieczone.
4. Upieczone muffinki wystudzić i podawać.
5. Smacznego.
Rady: Z przepisu wyszło mi 12 sztuk. Moje muffinki nie były za bardzo słodkie, więc jeśli chcecie bardziej to trzeba dodać więcej cukru.
2. Następnie obie mąki przesiać z proszkiem do pieczenia i razem z orzeszkami wsypać do utartych składników i dokładnie połączyć.
3. Tak wykonane ciasto przełożyć do formy do pieczenia muffinek używając najlepiej dodatkowo papierowych papilotek. Następnie piec około 20-25 minut w temperaturze 180 stopni. Sprawdzić suchym patyczkiem czy są upieczone.
4. Upieczone muffinki wystudzić i podawać.
5. Smacznego.
Rady: Z przepisu wyszło mi 12 sztuk. Moje muffinki nie były za bardzo słodkie, więc jeśli chcecie bardziej to trzeba dodać więcej cukru.