Sposób przygotowania:
Czekoladowo-kawowy sernik w cieście z mąki żytniejEtap 1
 
Najpierw przygotowujemy bazę do ciasta: masło, cukier wodę , kawę i kakao zagotowujemy i pozostawiamy do wystudzenia.
Etap 2
 
W międzyczasie przygotowujemy masę serową. Masło ucieramy z cukrem i żółtkami na puszystą masę, następnie mieszamy z budyniami i kawą.
Etap 3
 
A na koniec do serowej masy dajemy pianę ubitą z białek na sztywno i delikatnie mieszamy.
Etap 4
 
Do wychłodzonej masy na ciasto dodajemy żółtka i mąkę żytnią, mieszamy, a na koniec dajemy pianę ubitą z białek na sztywno i delikatnie mieszamy.
Etap 5
 
W brytfance wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy 3/4 ciasta na dno, następnie masę serową i na nią resztę ciasta. Pieczemy w 180 stopniach ok. 1 godzinę.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
