Sposób przygotowania:
Czekoladowo-razowe tartaletki z awokadoETAP 1
Foremki na tartaletki smarujemy tłuszczem. Mąkę wykładamy na stolnicę. Dokładamy do niej pozostałe składniki.
ETAP 2
Ze składników zagniatamy ciasto
ETAP 3
Gotowe wałkujemy na grubość około 4 mm. Od foremek wycinamy koła. Wyciętymi częściami ciasta wyklejamy wnętrze foremek. Dno nakłuwamy. Przygotowane spody pieczemy około 20 minut w 180°C do zrumienienia. Upieczone studzimy, a następnie napełniamy czekoladowym nadzieniem.
ETAP 4
NADZIENIE:Awokado obieramy i usuwamy pestki. Tak przygotowane kroimy na mniejsze części i umieszczamy w garnuszku. Do awokado dodajemy kakao. Całość miksujemy i dodajemy miód do smaku. Na koniec dodajemy mleko w proszku. Jeśli masa jest rzadkawa dodajemy jeszcze mleko lub kakao. Wszystko zależy od wielkości owoców.
ETAP 5
Uzyskaną masę czekoladową przeglądamy do worka cukierniczego i wyciskamy na upieczone razowe spody.
Całość dekorujemy wiórkami z białej czekolady i listami bazylii. Babeczki umieszczamy w lodówce, by nadzienie delikatnie stężało. Gotowe.
misia5