Sposób przygotowania:
Czekoladowy deser z kremem ananasowym
Ganache Śmietanę zagotować, zdjąć z ognia, dodać czekoladę, mieszać, aż się rozpuści. Schłodzić Pineapple curd Ananasa pokroić, zmiksować w blenderze, przetrzeć przez sito. Przełożyć do garnka, dodać cukier, żółtka, jajka i mąkę kukurydzianą. Roztrzepać wszystko na jednolitą masę. Gotować przez kilka minut, cały czas mieszając. Dodać sok z cytryny i masło. Mieszając gotować jeszcze przez 3-4 minuty, aż krem zgęstnieje. Wystudzić. Foremkę w kształcie pierścienia o średnicy 5 cm położyć na papierze do pieczenia, do środka wlać czekoladę, rozprowadzić, tworząc cienką warstwę, foremkę podnieść, a czekoladowy krążek odstawić do zastygnięcia. W ten sposób przygotować 5 czekoladowych krążków. Na talerzu położyć 1 czekoladowy krążek, szprycować na przemian kremy czekoladowy i ananasowy, przykryć 2 krążkiem, powtórzyć tę czynność 3 razy. Deser ozdobić plastrami ananasa i listkami mięty.