Sposób przygotowania:
Czekoladowy kopiec
CIASTO: Mąkę mieszamy z cukrem oraz cukrem wanilinowym, proszkiem do pieczenia, solą i kakao. Dodaajemy 2 jajka, Coca-Colę, mleko i rozpuszczone masło. Wszystko to ucieramy i wlewamy do natłuszczonej wcześniej trotownicy. Tortownicę sypiemy też bułką tartą. Pieczemy ok. 45 minut w temperaturze 180'C. MASA: Czekoladę rozpiuzczamy w gorącym mleku, następnie studzimy. Żelatynę rozpuszczamy w 100 ml wody. Kremówkę ubijamy z cukrem wanilinowym i łączymy z jogurtem, który wcześniej musimy utrzeć z cukrem pudrem. Dodajemy mleko i żelatynę, wlewamy do miski i dokładnie chłodzimy. Upieczony i ostudzony biszkopt kroimy na 2 części. Jedną część należy pokruszyć. Kremem wykładamy spód ciasta. Całość pokruszyć okruszkami. Smacznego!
marietta