Sposób przygotowania:
Czekoladowy tort z chili
Zrób biszkopt:oddziel białka od żółte,z białek ubij pianę,żółtka utrzyj z cukrem na puszystą masę.Dodaj do niej oba rodzaje mąki,kakao i pianę z białek.Delikatnie wymieszaj.Wlej masę do tortownicy i piecz w temperaturze 170`C przez 40 minut.Przygotuj krem:zagotuj śmietanę,dodaj czekoladę i mieszaj,aż powstanie jednolita masa.Ostudź,wstaw na 20 minut do lodówki,po czym dodaj serek mascarpone,rozpuszczoną w wodzie żelatynę,chili i wymieszaj.Zrób poncz:zagotuj wodę z cukrem,ostudź i dolej tequilę.Biszkopt przekrój wzdłuż na trzy części,każdą nasącz ponczem i posmaruj kremem.Czekoladę rozpuść w śmietanie i polej nią tort.