lara1908

lara1908

Szef Kuchni
[Przepisów: 27]

Czenachy- po mojemu

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Przygotować to danie-szybka robota.Najwięcej czasu zajmuję obieranie ziemniaków i samo gotowanie..

Czenachy- po mojemu

Składniki:

Czenachy- po mojemu

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Czenachy- po mojemu
Dzień przed gotowaniem moczymy fasolę Odgotowujemy fasolę.(czerwona jest najlepsza-daje ten smak..) Kroimy w grubszą kostkę mięso,delikatnie obsmażamy(jak ktoś nie lubi ,nie musi)-do garnka. Obrane ziemniaki,marchew ,pietruszka(korzeń),cebula-kroimy w gruba kostkę-do garnka+przyprawy. Wszystkie składniki zalewamy wodą-równiutko ze składnikami-gotujemy.. Prawie pod koniec gotowania dodajemy fasolę. Gotujemy, aż ziemniaki będą lekko rozgotowane Pod koniec gotowania +koncentrat pomidorowy(nie musimy , jak ktoś nie lubi) Kiedy potrawa jest juz gotowa wciskamy czosnek.. Można z warzyw+paprykę, pomidor

Tagi:

mięso