Sposób przygotowania:
Czenachy- po mojemu
Dzień przed gotowaniem moczymy fasolę Odgotowujemy fasolę.(czerwona jest najlepsza-daje ten smak..) Kroimy w grubszą kostkę mięso,delikatnie obsmażamy(jak ktoś nie lubi ,nie musi)-do garnka. Obrane ziemniaki,marchew ,pietruszka(korzeń),cebula-kroimy w gruba kostkę-do garnka+przyprawy. Wszystkie składniki zalewamy wodą-równiutko ze składnikami-gotujemy.. Prawie pod koniec gotowania dodajemy fasolę. Gotujemy, aż ziemniaki będą lekko rozgotowane Pod koniec gotowania +koncentrat pomidorowy(nie musimy , jak ktoś nie lubi) Kiedy potrawa jest juz gotowa wciskamy czosnek.. Można z warzyw+paprykę, pomidor
msewka
misia53
lara1908
Wiesz Misia,ja właśnie daje dużo czosnku,ale to zależy od tego,kto ile lubi.Dodaje jeszcze dużo pieprzu-ma być ostre:D
siwa12345