Sposób przygotowania:
Czereśniowe z pianką
Na blaszce wyłożonej papierem układamy warstwę biszkoptów. Owoce myjemy i drążymy z pestek.Mleko dzielimy na połowę, do jednej dodajemy obie mąki i żółtka , a drugą gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym, następnie na gotujące wlewamy mleko z żóltkami i gotujemy budyń , Studzimy. Masło ucieramy na puszysty krem, cały czas ucierając dodajemy po łyżce przestudzonego budyniu, na koniec mieszamy z czereśniami ale garśc zostawiamy. Gotową masę układamy na biszkoptach. Na masę kruszymy pepitki, a na nich układamy pozostawione czereśnie. Jajka na piankę rozbijamy, oddzielamy żółtka od białek. Margarynę rozpuszczamy razem z czekoladą, gdy przestygnie wlewamy w to rozmieszane żółtka oraz żelatynę rozpuszczoną w trochę wody. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszając dodajemy do czekoladowej masy. Całośc wlewamy na wierzch placka i odstawiamy do lodówki aby pianka całkowicie zgęstła.
KasiaJulcia