Sposób przygotowania:
Czerwona soczewica z mięsem mielonym
1. Cebule pokroić w mała kostkę. W rondlu rozgrzać olej i wrzucić cebulę. Zeszklić. Do cebuli wrzucić mięso i smażyć aż się zetnie. Następnie dodać imbir i cynamon oraz 1/2 szklanki wody. Przykryć.
2. Paprykę i bakłażana pokroić w duża kostkę. Dodać do garnka i dusić aż wszystkie składniki będą miękkie. Następnie dodać pomidory, soczewicę oraz koncentrat. Wymieszać. Dodać około 1 szklanki wody i zagotować.
3. Dusić jeszcze około 20 minut aż soczewica będzie miękka. Doprawić sokiem z limonki, cukrem oraz solą i pieprzem. Wymieszać. Zdjąć z ognia.
4. Kaszę ugotować do miękkości. Odcedzić . Przełożyć do rondla z mięsem i wymieszać. Przełożyć do miseczki i posypać natką.
2. Paprykę i bakłażana pokroić w duża kostkę. Dodać do garnka i dusić aż wszystkie składniki będą miękkie. Następnie dodać pomidory, soczewicę oraz koncentrat. Wymieszać. Dodać około 1 szklanki wody i zagotować.
3. Dusić jeszcze około 20 minut aż soczewica będzie miękka. Doprawić sokiem z limonki, cukrem oraz solą i pieprzem. Wymieszać. Zdjąć z ognia.
4. Kaszę ugotować do miękkości. Odcedzić . Przełożyć do rondla z mięsem i wymieszać. Przełożyć do miseczki i posypać natką.
kołczu
monikaT83