Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Czerwone puree w sałacie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Puree czerwone! A na dodatek jeszcze w sałacie! Nie sposób mu się oprzeć bo wygląda i smakuje rewelacyjnie!

Czerwone puree w sałacie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Czerwone puree w sałacie

 

Sposób przygotowania:

Czerwone puree w sałacie
Ziemniaki gotujemy do miękkości, ser kroimy w kostkę. Wkładamy ziemniaki do blendera, dodajemy masło, ser, doprawiamy ziołami, pieprzem i papryką. Miksujemy. Dodajemy do tego ketchup i ponownie miksujemy. Wszystko dokładnie mieszamy łyżką. Nakładamy całą masę do mniejszych kawałków sałaty, dekorujemy pesto.
Czerwone puree w sałacie
Etap 1 - kroimy serek w kostekę na desce
Czerwone puree w sałacie
Etap 2 - wkładamy do blendera ziemniaki i przyprawy
Czerwone puree w sałacie
Etap 3- miksujemy wszystko bardzo dokładnie
Czerwone puree w sałacie
Etap 4 - nakładamy masę do kawałków sałaty