ada_nyssa

ada_nyssa

Kucharz
[Przepisów: 12]

Czosnkowe placki z cukinii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszny pomysł na letni obiad

Czosnkowe placki z cukinii Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Czosnkowe placki z cukinii

 

Sposób przygotowania:

Czosnkowe placki z cukinii
Cukinie ścieramy na tarce o grubych oczkach, solimy i odstawiamy na 20 minut żeby odpłynął z niej sok, który następnie wyduszamy. Dodajemy natkę pietruszki, koperek, szczypior, wyciskamy czosnek. Wbijamy jajko i dodajemy mąkę. Smażymy na złoty kolor i podajemy ze śmietaną.
Czosnkowe placki z cukinii
Startą cukinie solimy i odstawiamy aby puściła soki.
Czosnkowe placki z cukinii
Do startej cukinii dodajemy posiekany koperek, szczypiorek i natkę pietruszki.
Czosnkowe placki z cukinii
Na końcu dodajemy tyle mąki pszennej aby ciasto było gęste.