Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Czosnkowe schabowe w złotej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczne aromatyczne schabowe w chrupiącej panierce

Czosnkowe schabowe w złotej panierce Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Czosnkowe schabowe w złotej panierce

 

  • 1/2 kg schabu bez kości
  • 4 ząbki czosnku
  • 3 jajka
  • 1/2 szklanki śmietanki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1 szklanka bułki tartej
  • 2 łyżki siemienia lnianego
  • 1 łyżka smalcu
  • oliwa do smażenia

Sposób przygotowania:

Czosnkowe schabowe w złotej panierce
Śmietankę ,jajka rozkłócić widelcem i wymieszać z zmiażdżonym czosnkiem . Masę jajeczną doprawić trochę solą i pieprzem.Schab pokroić na plastry i rozbić tłuczkiem. Mięso posolić , popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem i zamarynować w jajkach. Kotlety okryć folią i odstawić do lodówki na ok. 1 godzinę .Potem panierować kotlety w bułce tartej wymieszanej z siemieniem lnianym i usmażyć na złoty kolor z obu stron.
Czosnkowe schabowe w złotej panierce
Zamarynowane kotlety panierować w bułce tartej z dodatkiem siemienia lnianego
Czosnkowe schabowe w złotej panierce
Kotlety usmażyć na złoty kolor na smalcu z dodatkiem oliwy