Sposób przygotowania:
Czosnkowe sznycle z kurczaka
Z udek z kurczaka usunąć skórę i tłuszcz, a następnie wyciąć kości. Czosnek obrać, posiekać, przełożyć do miseczki. Dodać do niego sól czosnkową, zioła, przyprawę grillową i 7 łyżeczek oleju. Wszystko dokładnie wymieszać. Kawałki mięsa dokładnie natrzeć przygotowaną marynatą. Miskę z mięsem w marynacie przykryć folią spożywczą i odłożyć do lodówki na 2-3 godziny. Jajko wbić do miseczki, rozbełtać i wymieszać z mlekiem. Zamarynowane mięso zamaczać w jajku, obtaczać w bułce tartej, kłaść na rozgrzany na patelni olej. Smażyć na małym ogniu pod przykryciem po 10 minut z obu stron. Następnie zdjąć pokrywkę, zwiększyć płomień pod patelnią,a mięso zrumienić z obu stron.