Danie chinskie Mimi (na dwie porcje)

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Szybkie i proste danie, nie tuczace :)

Danie chinskie Mimi (na dwie porcje)

Składniki:

Danie chinskie Mimi (na dwie porcje)

 

 

Sposób przygotowania:

Danie chinskie Mimi (na dwie porcje)
Na poczatek marynujemy mieso. Mieso kroimy w kostke lub paski (jak kto woli). Nastepnie do kurczaka dodajemy 3 lyzki oliwy z oliwek, 3 lyzki sosu sojowego i reszte przypraw, ich ilosc zalezy od naszego gustu i od intensywnosci jaka chcemy uzyskac. Nie uzylam soli, bo sos sojowy jest sam w sobie bardzo slony.
Mieso pozostawiamy w marynacie na minimum godzine.

Nastepnie mieso i pokrojone w kostke por, papryke i cebuje wrzucamy na rozgrzana patelnie i smazymy na wolnym ogniu pod przykryciem. Mozemy dodac odrobine wody jesli chcemy uzyskac sos.
Gdy mieso bedzie gotowe i warzywa miekkie podajemy razem z ugotowanym zgodnie z przepisem na opakowaniu ryzem.

Smacznego :)