Sposób przygotowania:
Danie z cebuli, miesa i fasolki.
Mialam namoczona fasolke na zupe wiec ja zuzylam ale mozna dodac do dania fasolke z puszki co skraca czas przygotowania .
Namoczylam grzybki.Pokrojone w kostke mieso natarlam musztarda i wrzucilam na dobrze rozgrzany tluszcz. Kiedy woda wyparowala i troche sie przypieklo dodalam przecisniety czosnek, paste gulaszowa,wymieszalam, podlalam bulionem , wrzucilam ziele angielskie, listki, posolilam i popieprzylam , dodalam pokrojone grzybki , przykrylam i dusilam . Cebule pokroilam w plastry i podsmazylam na sporym ogniu tak zeby sie podpiekla ale nie byla za miekka.Kiedy mieso zaczynalo byc miekkie dodalam majeranek , cebulke i przecier pomidorowy.Pogotowalam wszystko jeszcze ok 10 minut i dodalam fasolke. Wszystko przegotowalam mieszajac i probujac do smaku / danie powinno byc pikantne/. Mozna lekko zaciagnac zasmazka ale calosc jest dosyc gesta. Podalam z buleczkami.
Nastepnego dnia danie jest troche rzadsze gdyz cebula przez podgrzewanie prawie jest rozgotowana wiec mozna podac jako rodzaj zupy cebulowej z grzanka i zapieczone z serem w piekarniku. Smakuje pysznie w obu wersjach.
Namoczylam grzybki.Pokrojone w kostke mieso natarlam musztarda i wrzucilam na dobrze rozgrzany tluszcz. Kiedy woda wyparowala i troche sie przypieklo dodalam przecisniety czosnek, paste gulaszowa,wymieszalam, podlalam bulionem , wrzucilam ziele angielskie, listki, posolilam i popieprzylam , dodalam pokrojone grzybki , przykrylam i dusilam . Cebule pokroilam w plastry i podsmazylam na sporym ogniu tak zeby sie podpiekla ale nie byla za miekka.Kiedy mieso zaczynalo byc miekkie dodalam majeranek , cebulke i przecier pomidorowy.Pogotowalam wszystko jeszcze ok 10 minut i dodalam fasolke. Wszystko przegotowalam mieszajac i probujac do smaku / danie powinno byc pikantne/. Mozna lekko zaciagnac zasmazka ale calosc jest dosyc gesta. Podalam z buleczkami.
Nastepnego dnia danie jest troche rzadsze gdyz cebula przez podgrzewanie prawie jest rozgotowana wiec mozna podac jako rodzaj zupy cebulowej z grzanka i zapieczone z serem w piekarniku. Smakuje pysznie w obu wersjach.
luna
montajka
eli_555