Sposób przygotowania:
De volaille
Filety z piersi z kurczaka dokładnie umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i przekroić na pół. Filety rozbić na cienkie kawałki. Mięso nasmarować pieprzem i solą i odłożyć na 30 minut, aby przesiąkło przyprawami. Natkę pietruszki dokładnie umyć i posiekać. Z cytryny wycisnąć sok. Pokrojona natkę skropić sokiem wyciśniętym z pietruszki, a następnie pomieszać to z rozdrobionym masłem. Bardzo dokładnie utrzeć. Doprawić jeszcze do smaku według własnego uznania pieprzem i solą. Masę tą nałożyć na rozbite mięso, a następnie ciasto zwinąć i powsadzać boki do środka. Zwinięte kotlety obtoczyć w mące, a następnie w rozrobionym jajku i bułce tartej. Obtoczone kotlety smażyć na patelni na roztopionym maśle. Smacznego