zmudek

zmudek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 249]

De volaille

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

bardzo smaczne de volaille

De volaille

Składniki:

De volaille

 

 

Sposób przygotowania:

De volaille
filety z kurczaka ponacina gleboko wzdluz,nie przecinajac do konca tak,aby powstala kieszen.Schlodzone maslo pokroic w podluzne waleczki,w naciecia w miesie wlozyc kawalki masla,dokladnie zacisnac mieso,aby maslo nie wyplynelo w trakcie smazenia.Kotlety oproszyc sola i pieprzem,nastepnie panierowac w roztrzepanym jajku i bulce.Na patelni rozgrzac olej,wlozyc kotlety i obsmazac je na zloty kolor po okolo 3min z kazdej strony.Nastepnie dodac okolo 30g masla i dosmazyc kotlety na wolnym ogniu przez 7-8min.