Sposób przygotowania:
Delicja serowo-jabłkowa
1. Ze składników na ciasto zagnieść kruche ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię aluminiową i włożyć na godz. do lodówki. Ciasto podzielić na 2 części. Każdą ułożyć w natłuszczonej blasze o wym. 25x36cm, nakłuć widelcem. Każde piec ok. 15 min w temp. 175 st. 2. Ser zemleć. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, dodać zmielony ser i jajka. Przełożyć do garnka, stale mieszając, zagotować. Budyń wymieszać z mlekiem i zagotować z masą serową. 3. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać cukier, smażyć, czasem mieszając. Na sam koniec dodać żelatynę rozpuszczoną w trosze wody i dobrze wymieszać. Masę wyłożyć na 1 placek, przykryć drugim i rozsmarować na nim masę serową. Schłodzić.4. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Galaretkę rozpuścić w niepełnej szkl. gorącej wody, ostudzić i dodać do białek. Piankę wylać na ciasto. Wstawić do lodówki, posypać startą czekoladą.