Sposób przygotowania:
Delicja wg mika3008
Ciasto: Z mąki, żółtka, jajka margaryny, proszku i cukru zagnieść ciasto kruche. Podzielić na 3 części.
Masa serowa: Ser zemleć 2 razy, dodać jajko, żółtka, budyń i mleko. Dokładnie wymieszać.
Masa makowa: Mak sparzyć, odcedzić. Utrzeć z cukrem i resztą składników. Z białek ubić sztywną pianę i dodać do maku. Wymieszać.
Przełożenie: Ciasto- masa serowa- ciasto- masa makowa- ciasto.
Tak przełożone piec w natłuszczonej blasze (24/32 cm) w temperaturze 180- 200 stopni przez ok. godzinę. Gotowe polać polewą.
Masa serowa: Ser zemleć 2 razy, dodać jajko, żółtka, budyń i mleko. Dokładnie wymieszać.
Masa makowa: Mak sparzyć, odcedzić. Utrzeć z cukrem i resztą składników. Z białek ubić sztywną pianę i dodać do maku. Wymieszać.
Przełożenie: Ciasto- masa serowa- ciasto- masa makowa- ciasto.
Tak przełożone piec w natłuszczonej blasze (24/32 cm) w temperaturze 180- 200 stopni przez ok. godzinę. Gotowe polać polewą.