Sposób przygotowania:
Delikatne pierogi z kapustą
Na stolnicę wysypałam mąkę pszenną którą wymieszałam z solą. Na środek kopca zrobiłam dziurę i wbiłam jajko. Na koniec dodałam letnią wodę. Całość bardzo dokładnie wyrobiłam na gładkie ciasto. Przed wałkowaniem ,stolnicę podsypałam mąką aby ciasto się nie kleiło. Ciasto rozwałkowałam na placek i szklanką wycinałam okręgi. Przygotowałam farsz: Grzyby po moczeniu minimum 1 godzinę w wodzie osączyłam i pokroiłam jak najdrobniej.Cebulkę podsmażyłam na oleju-dodałam wraz z cebulą do grzybów.Gotowałam w rondlu do miękkości.Przyprawiłam solą oraz pieprzem do smaku. Na jeden okrąg z ciasta kładłam 1 łyżeczkę farszu. Składałam na połowę i ściskałam okrąg lepiąc pierogi. Tak przygotowane pierogi wrzucałam na wrzącą ,osoloną wodę. Gotowałam od momentu wypłynięcia 1,5 minuty. Po wyjęciu polewałam usmażoną cebulką.
edytaha
Smakowita88
Rzeczywiście-już edytuje.