Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1117]

Delikatne piersi z kurczaka ze szpinakowym farszem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo dietetyczne danie - piersi z kurczaka bez panierki, pieczone w folii, ze szpinakowym nadzieniem.

Delikatne piersi z kurczaka ze szpinakowym farszem

Składniki:

Delikatne piersi z kurczaka ze szpinakowym farszem

 

Sposób przygotowania:

Delikatne piersi z kurczaka ze szpinakowym farszem

Przygotowanie farszu

Delikatne piersi z kurczaka ze szpinakowym farszem
Szpinak myjemy, osuszamy, podsmażamy na oliwie z czosnkiem

Szpinak myjemy, osuszamy. Czosnek siekamy drobno lub przeciskamy przez praskę.

Na patelni rozgrzewamy oliwę, smażymy chwilkę czosnek, uważając, aby nie zbrązowiał.

Wrzucamy szpinak i smażymy. Szpinak przyprawiamy pieprzem i solą.

ETAP 2:

Delikatne piersi z kurczaka ze szpinakowym farszem
Każdą pierś z kurczaka nadziewamy szpinakiem

Piersi z kurczaka opłukujemy i osuszamy, oprószamy solą i pieprzem. Każdą pierś nacinamy głęboko tak, aby powstała kieszeń.

Filety układamy na folii aluminiowej delikatnie posmarowanej masłem (każdy osobno), w kieszenie wkładamy farsz szpinakowy.

ETAP 3:

Delikatne piersi z kurczaka ze szpinakowym farszem
Mięso układamy na folii, na każdym filecie kładziemy rozmaryn

Na każdym filecie układamy igiełkę rozmarynu. Mięso owijamy folią i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C na ok. pół godziny.