Sposób przygotowania:
Delikatne piersi z kurczaka ze szpinakowym farszemPrzygotowanie farszu
Szpinak myjemy, osuszamy. Czosnek siekamy drobno lub przeciskamy przez praskę.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, smażymy chwilkę czosnek, uważając, aby nie zbrązowiał.
Wrzucamy szpinak i smażymy. Szpinak przyprawiamy pieprzem i solą.
ETAP 2:
Piersi z kurczaka opłukujemy i osuszamy, oprószamy solą i pieprzem. Każdą pierś nacinamy głęboko tak, aby powstała kieszeń.
Filety układamy na folii aluminiowej delikatnie posmarowanej masłem (każdy osobno), w kieszenie wkładamy farsz szpinakowy.
ETAP 3:
Na każdym filecie układamy igiełkę rozmarynu. Mięso owijamy folią i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C na ok. pół godziny.