Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Delikatny serniczek

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Pyszny serniczek z bitą śmietaną i galaretkami.Lekki i kolorowy.Możemy użyć dowolnych smaków galaretek.

Delikatny serniczek

Składniki:

Delikatny serniczek

 

  • ser:
  • 1 kg białego sera ( gotowego w wiadereczku)
  • 6 jajek
  • 1 szklanka cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 15 dag masła lub margaryny
  • 2 budynie w proszku
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

Sposób przygotowania:

Delikatny serniczek
Masło ucieramy z cukrem,cukrem waniliowym i żółtkami na puszystą masę,dodajemy budynie w proszku ,proszek do pieczenia i ser,dokładnie ucieramy.Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z masą serową. Masę serową przekładamy do blaszki o wymiarach 24 cm x 35 cm ,wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy około godzinę w temperaturze 170 stopni.Upieczony sernik dobrze studzimy. Galaretki rozpuszczamy każdą osobno w szklance gorącej wody i odstawiamy do stężenia.Zastygnięte galaretki kroimy w kostkę. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie gorącej wody i odstawiamy do wystudzenia. Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem do smaku,dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy.Na koniec do śmietany dajemy pokrojone galaretki.Mieszamy. Na wystudzony sernik wykładamy ubitą śmietanę z galaretkami.Sernik wkładamy do lodówki do stężenia. Przed podaniem posypujemy startą białą czekoladą. .