Sposób przygotowania:
Delikatny serniczek
Masło ucieramy z cukrem,cukrem waniliowym i żółtkami na puszystą masę,dodajemy budynie w proszku ,proszek do pieczenia i ser,dokładnie ucieramy.Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z masą serową. Masę serową przekładamy do blaszki o wymiarach 24 cm x 35 cm ,wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy około godzinę w temperaturze 170 stopni.Upieczony sernik dobrze studzimy. Galaretki rozpuszczamy każdą osobno w szklance gorącej wody i odstawiamy do stężenia.Zastygnięte galaretki kroimy w kostkę. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie gorącej wody i odstawiamy do wystudzenia. Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem do smaku,dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy.Na koniec do śmietany dajemy pokrojone galaretki.Mieszamy. Na wystudzony sernik wykładamy ubitą śmietanę z galaretkami.Sernik wkładamy do lodówki do stężenia. Przed podaniem posypujemy startą białą czekoladą. .
aniakuk
Babeczka35
Dziękuję Aniu;)