Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Devolaje z czerwoną kapusta

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

niebanalne miesko na obiadek :)

Devolaje z czerwoną kapusta Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Devolaje z czerwoną kapusta

 

 

Sposób przygotowania:

Devolaje z czerwoną kapusta
piers dzielimy na polowe i przekrawamy wzdłuz (powstaja nam 4 kotlety), lekko rozbijamy i nacieramy jarzynką oraz świeżomielonym pieprzem. kapuste drobno szatkujemy (tak zeby byly 2 garstki zszatkowanej juz kapusty) i obgotowujemy ją w wodzie z dodatkiem kwasku przez 7 minut. na kazdym kawalku mięsa kladziemy kawałek sera, następnie dajemy obgotowaną kapustę i kładziemy po pół łyzeczki majonezu na kazdy z kotletow, lekko posypujemy solą kapuste i skladamy na pół i spinamy wykałaczkami. Czosnek zgniatamy i mieszamy z mała iloscią soli ziołowej, po czym nacieramy nim mieso, posypujemy mąka, dogniatamy i panierujemy w jajku i bułce jak zwykle schabowe. Smażymy na głębokim tłuszczu.
Devolaje z czerwoną kapusta
kapuste wczesniej trzeba obgotować
Devolaje z czerwoną kapusta
roladki spinamy dokładnie wykałaczkami
Devolaje z czerwoną kapusta
smażymy na rumiano w głebokim tłuszczu
Devolaje z czerwoną kapusta
podajemy do obiadu z ziemniakami