Sposób przygotowania:
Devolay'e z nadzieniem brokułowo - szpinakowymETAP 1:
Brokuł myjemy i dzielimy na różyczki, wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy ok. 15 minut, do miękkości. Ugotowany brokuł rozdrabniamy widelcem.
ETAP 2:
Szpinak myjemy i osuszamy.
Czosnek kroimy drobniutko.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, smażymy czosnek (chwilę, uważając, aby nie zbrązowiał), wrzucamy szpinak i smażymy. Szpinak przyprawiamy solą i pieprzem.
ETAP 3:
Brokuły, szpinak, ser i śmietanę blendujemy na jednolitą pastę. Jeśli pasta jest zbyt mało słona lub pieprzna, dodajemy więcej przypraw.
ETAP 4:
Piersi z kurczaka opłukujemy i osuszamy, rozbijamy na cienkie kotlety, oprószamy z obu stron solą i pieprzem.
Na każdym filecie układamy porcję farszu, całość zwijamy w roladki.
ETAP 5:
Roladki panierujemy w mące, rozmąconych jajkach i bułce tartej, obsmażamy ma oleju, a następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w 190 st. C przez 40 minut.