olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Diabelska zupa pomidorowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa pomidorowa z mięsem z kurczaka, doprawiona ostrą papryką to nowe spojrzenie na znaną i popularną zupę.

Diabelska zupa pomidorowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Diabelska zupa pomidorowa

 

  • 3 puszki pomidorów,
  • 1 pierś z kurczaka
  • 4 łyżki oleju
  • 1 łyżka ostrej papryki
  • 2 sztuki pietruszki,
  • 1 sztuka por,
  • 4 sztuki marchew,
  • 1 główka czosnku
  • 1/2 sztuki seler,
  • 1 łyżeczka posiekanej papryki chilli
  • 1 łyżka Sól,
  • 12 ziarenek pieprzu,
  • 2 szklanki ryżu
  • 1 natka pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Diabelska zupa pomidorowa
Pierś z kurczaka kroję na kawałki, posypuję papryką, pieprzem i podsmażam na rozgrzanym oleju. Marchew, pietruszkę, por, seler i cebulę kroję na kawałki, zalewam wodą i gotuję na niewielkim ogniu aż warzywa będą miękkie. Następnie odcedzam wywar, dodaję kurczaka, pomidory rozdrobnione za pomocą blendera, przeciśnięty przez praskę czosnek, drobno pokrojoną papryczkę chili, pieprz, sól oraz kawałki marchwi. Zupę gotuję na niewielkim ogniu, a pod koniec dodaję posiekaną natkę pietruszki. Zupę podaje z ryżem.
Diabelska zupa pomidorowa
Marchew, pietruszkę, por, seler i cebulę kroję na kawałki, zalewam wodą i gotuję na niewielkim ogniu aż warzywa będą miękkie.
Diabelska zupa pomidorowa
Następnie odcedzam wywar, dodaję kurczaka, pomidory rozdrobnione za pomocą blendera, przeciśnięty przez praskę czosnek, drobno pokrojoną papryczkę chili, pieprz, sól oraz kawałki marchwi.
Diabelska zupa pomidorowa
Zupę gotuję na niewielkim ogniu, a pod koniec dodaję posiekaną natkę pietruszki.