Sposób przygotowania:
Diabelskie pałki z pieczonymi bulwami
Pałeczki z kurczaka umyć i osuszyć . Jogurt wymieszać w miseczce z ketchupem,koncentratem pomidorowym pastą samba oelek,dodać olej oraz przyprawy:paprykę,sól,pieprz majeranek i wyciśnięty przez praskę czosnek,wlać ocet winny wymieszać marynatę dokładnie zalać pałeczki przemieszać,przykryć folią i zostawić w lodówce na co najmniej 4 godziny lub nawet całą noc. Ziemniaki w chrzanie: Młode ziemniaki wyszorować pod bieżącą wodą ,gotować w osolonym wrzątku 10 minut odcedzić przestudzić zrobić z jednej strony nacięcia-uważać aby ziemniaki się nie rozpadły,w nacięcia włożyć cienkie paseczki pokrojonego boczku,posolić do smaku,zawinąć w świeże liście chrzanu,a następnie w folię aluminiową. Dip chrzanowy: W miseczce wymieszać wszystkie składniki doprawić solą i białym pieprzem do smaku,schłodzić w lodówce. Zamarynowane pałeczki z grilla osączamy lekko z marynaty kładziemy na tacę aluminiową razem z chrzanowymi ziemniakami grillujemy z każdej strony aż będzie wszystko miękkie.Podajemy na talerzu z dodatkiem dipu chrzanowego. Pycha!
iziona
2milutka
a jakie dobre było...;)