Sposób przygotowania:
Dietetyczne kuleczki
Żółtka oddzielić od białek.
Natkę pietruszki umyć, osączyć, drobno posiekać.
Kaszę ugotować na gęsto, wystudzić. Z białek ubić pianę, wyłożyć na kaszę manną, na pianę przesiać 2/3 mąki, wymieszać, formować pulpety, obtaczać w pozostałej mące, ugotować we wrzącej i osolonej wodzie.
Gotować od wypłynięcia knedli ok 5 minut, polać stopionym masłem razem z olejem. Posypać zielona pietruszką.
Natkę pietruszki umyć, osączyć, drobno posiekać.
Kaszę ugotować na gęsto, wystudzić. Z białek ubić pianę, wyłożyć na kaszę manną, na pianę przesiać 2/3 mąki, wymieszać, formować pulpety, obtaczać w pozostałej mące, ugotować we wrzącej i osolonej wodzie.
Gotować od wypłynięcia knedli ok 5 minut, polać stopionym masłem razem z olejem. Posypać zielona pietruszką.