Sposób przygotowania:
Dietetyczny Kebab [600 Kcal]
I MIĘSO Pierś z kurczaka należy pokroić w paski lub kwadraty, proponuje umieścić mięso w szklanym naczyniu, do którego dodamy oliwę, posiekany czosnek, przyprawy oraz sok z limy. Mięso najlepiej zostawić 12h aby się zamarynowało, jednakże nie jest to konieczne. Po zamarynowaniu otrzymamy smaczniejszy efekt ;] Odpowiednio przygotowane mięso smażymy na delikatnym ogniu przez około 10 minut bez przykrycia z użyciem minimalnej ilości oliwy z oliwek. Polecam patelnie teflonową która zapobiegnie przywieraniu mięsa oraz zmniejszy potrzebę stosowania dużej ilości oliwy. II CIASTO: Mąkę, wodę oraz masło połączyć ze sobą a następnie pozostawić na ok 20 minut. Przygotowane ciasto rozwałkować, a następnie smażyć na patelni teflonowej bez użycia oliwy, około 5 minut z każdej strony. III SOS Zielonego ogórka należy obrać rozkroić, wyjąć miąższ a następnie zetrzeć na tarce na średnich oczkach. Dodać jogurt połączony z posiekanym czosnkiem oraz łyżeczką pietruszki. Sól pieprz do smaku. Ciasto posmarować sosem tzatzyki dodać sałatę lodową, pomidory, cebulę czerwoną (wg uznania) oraz mięso. SMACZNEGO ;]