Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Dobrze Zalany Pan Karp

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Niespodziewanie dobra wersja Pana Karpia

Dobrze Zalany Pan Karp Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Dobrze Zalany Pan Karp

 

Sposób przygotowania:

Dobrze Zalany Pan Karp
Karpia oczyściłam, umyłam, podzieliłam na półdzwonka. Posoliłam lekko, popieprzyłam, zawinęłam w folię spożywczą i odstawiłam na 2-3 godziny do lodówki.Cebulę pokroiłam w piórka i podsmażyłam na oleju do zeszklenia.Z wody, octu, cukru, soli, ziela, pieprzu i liści laurowych (3) ugowałam zalewę.Karpia panierowałam w jajku i bułce i usmażyłam na złoto.Wystudziłam, przełożyłam do słoika i kiedy wystygł zalałam go letnią zalewą.Po 2 dniach był gotowy do zjedzenia.
Dobrze Zalany Pan Karp
Etap 1