Sposób przygotowania:
Domowa botwinka
Porcje rosołową wkładamy do garnka, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, solimy i gotujemy wywar.
Warzywa obieramy, kroimy w kostkę lub w talarki, botwinkę wraz z liśćmi dość drobniutko, a czerwone buraki ścieramy na dużych oczkach – sok odsączamy i wlewamy do miseczki, pozostawiamy.
Wszystkie warzywa dodajemy do wywaru i gotujemy do miękkości.
10 minut przed końcem gotowania dodajemy makaron.
Na koniec dodajemy sok z buraków, zabielamy śmietaną, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Warzywa obieramy, kroimy w kostkę lub w talarki, botwinkę wraz z liśćmi dość drobniutko, a czerwone buraki ścieramy na dużych oczkach – sok odsączamy i wlewamy do miseczki, pozostawiamy.
Wszystkie warzywa dodajemy do wywaru i gotujemy do miękkości.
10 minut przed końcem gotowania dodajemy makaron.
Na koniec dodajemy sok z buraków, zabielamy śmietaną, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Magdalena88
Holly
Marika-