Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Domowa botwinka

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Botwinka zabielana z warzywami i makaronem to pożywna porcja w małej miseczce. Wszystko co lubię i to polecam.

Domowa botwinka

Składniki:

Domowa botwinka

 

Sposób przygotowania:

Domowa botwinka
Porcje rosołową wkładamy do garnka, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, solimy i gotujemy wywar.

Warzywa obieramy, kroimy w kostkę lub w talarki, botwinkę wraz z liśćmi dość drobniutko, a czerwone buraki ścieramy na dużych oczkach – sok odsączamy i wlewamy do miseczki, pozostawiamy.

Wszystkie warzywa dodajemy do wywaru i gotujemy do miękkości.

10 minut przed końcem gotowania dodajemy makaron.

Na koniec dodajemy sok z buraków, zabielamy śmietaną, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 

Tagi:

makaron buraki