2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Domowa Napoelonka

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Pyszne ciasto z puszystym kremem

Domowa Napoelonka

Składniki:

Domowa Napoelonka

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Domowa Napoelonka
Ciasto maślane: Mąkę przesiać na stolnicę dodać masło posiekać nożem na jednolitą masę potem zagnieść.



Ciasto Podstawowe: Z mąki wody i octu i jajka zarobić ciasto takie jak na pierogi (użyć tyle wody ile ciasto zabierze) następnie rozwałkować nadając kształt koła środek ciasta zostawić nieco grubszy. W nim ułożyć ciasto maślane ukształtować w prostokąt następnie w kopertę i wałkować lekko przyciskając aby nie pękło,nadać mu kształt prostokąta ,złożyć na trzy częsci i włożyć do lodówki po 20 min wałowanie powtórzyć. Na koniec rozwałkować ciasto na grubość cm podzielić na dwie części i wyłożyć na średnią tradycyjną blaszkę wyłożoną pergaminem wsadzić do nagrzanego do 190* piekarnika i piec 15 min, wystudzić.



Krem Śmietanę kremówkę ubić na sztywno pod koniec dodając cukier puder.



Serek mascarpone wymieszać z białą czekoladą rozpuszczoną wcześniej w kąpieli wodnej,połączyć delikatnie z ubitą śmietaną na koniec wlać rozpuszczoną żelatynę w małej ilości wody i tak przygotowanym kremem przełożyć placek. Na koniec oprószyć cukrem pudrem.



Smacznego:)