Sposób przygotowania:
Pizza na grubym cieście wg mariel78
Pieczarki obrać ze skórek i pokroić , cebulę obrać i pokroić w kostkę , paprykę dokładnie umyć ,wyciągnąć gniazdko nasienne , pokroić na kostkę .Na patelni rozgrzać oliwę około 3 łyżek wrzucić pieczarki, cebulę, paprykę , poddusić i podsmażyć tak by sok z nich odparował . Pierś umyć dokładnie oczyścić z błonek i kości ,pokroić w kostkę , również szynkę pokroić , Na drugiej patelni znów podgrzać oliwę wrzucić kurczaka , przyprawić dodać szynkę smażyć jakieś 15 minut, aż pierś będzie upieczona. W między czasie przygotować ciasto 200ml letniej wody , dodać drożdże i czosnek przepuszczony przez praskę ,dodać szczyptę cukru i szczyptę soli oraz 200gram mąki , dokładnie wymieszać , przykryć ściereczką zostawić aby wyrosło , gdy ciasto nam się ładnie poniesie dodajemy jajko i resztę mąki znów wyrabiamy i zostawiamy na jakieś 20 minut by znów wyrosło .Gdy Ciasto jest już wyrośnięte wykładamy go na posmarowanej dużej brytfannie , smarujemy keczupem wszystkie składniki pieczarki z cebulą mięso , oliwki i kukurydze ze sobą mieszamy i nakładamy na ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 30 minut.W tym czasie ścieramy ser żółty na tarce i gdy pizza jest upieczona posypujemy ją serem i wkładamy jeszcze na chwilę do piekarnika tak by ser się rozpuścił.