Sposób przygotowania:
domowa pizza wg iza.k
Drożdże rozpuszczamy w mleku. Do miski wsypujemy mąkę, wlewamy drożdże i cukier ok. 4 łyżeczki oraz dosalamy do smaku. Ciasto zagniatamy i zostawiamy na 30 minut do wyrośnięcia. umyte pieczarki zetrzeć na grubej tartce, cebulę pokroić w kostkę i wszystko lekko poddusić. Kukurydzę odcedzić z marynaty, oliwki pokroić w krążki a mielonkę w drobną kosteczkę.
Kiedy ciasto nam już wyrośnie i mamy przygotowane składniki wykładamy blachę pergaminem na to rozkładamy ciasto. Ciasto smarujemy koncentratem posypujemy mieszanką do pizzy, (możemy sami skomponować zioła np. oregano, bazylia). Na ciasto wykładamy równomiernie uduszone pieczarki, następnie wędlinę i dodatki - oliwki, kukurydzę i papryczkę pepperoni. Wszystko posypujemy serem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok.30 minut. Smacznego!
Kiedy ciasto nam już wyrośnie i mamy przygotowane składniki wykładamy blachę pergaminem na to rozkładamy ciasto. Ciasto smarujemy koncentratem posypujemy mieszanką do pizzy, (możemy sami skomponować zioła np. oregano, bazylia). Na ciasto wykładamy równomiernie uduszone pieczarki, następnie wędlinę i dodatki - oliwki, kukurydzę i papryczkę pepperoni. Wszystko posypujemy serem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok.30 minut. Smacznego!