Sposób przygotowania:
Domowa szynka
1. Do wody wrzucamy sól, sól peklowaną, liście laurowe i ziele angielskie. Wszystko mieszamy, po czym wkładamy do roztworu szynkę i wstawiamy do lodówki na dwa dni.
2. Z majeranku, kucharka, czosnku i pieprzu robimy posypkę, po czym nacieramy nią dokładnie całą szynką i pozostawiamy jeszcze na ok 2 godziny.
3. Szynkę wkładamy do rękawa i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok. 1 godziny.
2. Z majeranku, kucharka, czosnku i pieprzu robimy posypkę, po czym nacieramy nią dokładnie całą szynką i pozostawiamy jeszcze na ok 2 godziny.
3. Szynkę wkładamy do rękawa i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok. 1 godziny.
czarownica
Senqa
luna
Natala1210