djkatee

djkatee

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Domowa szynka

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Szynka doskonale nadaje się na kanapki.

Domowa szynka

Składniki:

Domowa szynka

 

 

Sposób przygotowania:

Domowa szynka
1. Do wody wrzucamy sól, sól peklowaną, liście laurowe i ziele angielskie. Wszystko mieszamy, po czym wkładamy do roztworu szynkę i wstawiamy do lodówki na dwa dni.
2. Z majeranku, kucharka, czosnku i pieprzu robimy posypkę, po czym nacieramy nią dokładnie całą szynką i pozostawiamy jeszcze na ok 2 godziny.
3. Szynkę wkładamy do rękawa i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok. 1 godziny.

Tagi:

szynka