Sposób przygotowania:
Domowa Wuzetka
CIASTO: Oddzielić żółtka od białek. Do białek dodać szczyptę soli i ubić je dokładnie na sztywną pianę. Rozpuścić margarynę w rondelku. Do miski od miksera dodać: kakao, żółtka, proszek do pieczenia, cukier, rozpuszczone masło, mąkę i mleko i zmiksować ze sobą. Gdy będzie już wymieszane dodać pianę i mieszać na małych obrotach. Tak powstałe ciasto przełożyć do natłuszczonej brytfanny i piec ok. 45 minut w temp. 190 st. Gdy ciasto się upiecze odstawić do ostygnięcia. Przeciąć na wzdłuż na pół. KREM: Ubić kremówkę, gdy będzie już dobrze ubita dodać do niej cukier i śmietanki fix. Dalej ubijać aż powstanie gęsty krem. Tak powstały krem dać cały na dolną część placka i przykryć drugą połową. POLEWA: W misce rozpuścić masło. Gdy już się całkowicie rozpuści dodać do tego kakao, później mleko i cukier puder. Tak powstałą polewę wylać na górną część placka. Poczekać aż zastygnie. DEKORACJA: Do miski wlać mleko, dać całe opakowanie śnieżki. Ubijać aż powstanie bita śmietana. Gdy już będzie gotowa przełożyć do dekoratorki i robić kleksy na pociętych kawałkach placka.