Sposób przygotowania:
Domowe hamburgery
Mięso po umyciu mielimy. Mielimy też cebulę, dodajemy jajko, migdały, ziarnisty serek i przyprawę do grilla i łączymy wszystkie składniki mieszając ręką. Formujemy okrągłe kotlety wielkości dłoni i smażymy na rozgrzanej patelni grillowej. Smażymy po parę minut z obu stron, aż ładnie się zarumienią. Bułki, po przekrojeniu na pół kładziemy na chwilę na grillową patelnię, żeby się zarumieniły. Na spodzie bułki kładziemy warstwę ketchupu, na to kładziemy kotleta. Mozarellę kroimy na plastry i grillujemy przez parę sekund. Na kotlecie kładziemy plaster mozarelli, potem plaster pomidora, potem listek sałaty i przykrywamy drugą połową bułki. Jak chcemy mieć mniej kaloryczną wersję, to rezygnujemy z mozarelli i używamy pełnoziarnistej bułki.