Sposób przygotowania:
Domowe kulki rybne w occie
Bułkę namoczyć w wodzie po chwili odcisnąć. Rybe zmielić razem z odcisnięta bułką, pokrojona w kostkę cebulą, czosnkiem. Do masy dodac jajko przyprawić solą, pieprzem, jeżeli masa jest za luźna mozna dosypac bułki tartej. Wszystko razem dobrze wymieszać. Formowac kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczac w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju do brazowego koloru.
W międzyczasie zrobic zalewe. Wodę zagotować, dodac cukier, ziele i liść laurowy. zagotować. Dodac cebule pokrojona w piórka oraz marchewke w plasterkach. Odstawić do ostygnięcia. Gdy zalewa bedzie chlodna zalać nią kulki rybne. Odstawić całosć dzień do lodówki, bo musi przejść smakiem.
W międzyczasie zrobic zalewe. Wodę zagotować, dodac cukier, ziele i liść laurowy. zagotować. Dodac cebule pokrojona w piórka oraz marchewke w plasterkach. Odstawić do ostygnięcia. Gdy zalewa bedzie chlodna zalać nią kulki rybne. Odstawić całosć dzień do lodówki, bo musi przejść smakiem.
luna