Sposób przygotowania:
Domowe lasagne Iwy
Na patelni z olejem smażymy pokrojona cebule dodajemy mięso mielone ,vegetę ,pieprz świezo mielony i pod koniec wyciśnięty czosnek.Mieszamy . Dodajemy pomidory z puszki ,mieszamy smażymy ,aż woda z pomidorów troszkę odparuje.Ser ścieramy na tarce duże oczka .Makaron gotujemy w osolonej wodzie na pół twardo .Nie wkładajmy dużo płatów ,żeby się nie pozlepiał Robimy sos beszamelowy.Masło roztapiamy na patelni dodajemy mąkę mieszamy i wlewamy mleko. Mieszamy mocno aby nie powstały grudki.Doprawiamy solą i pieprzem .Naczynie żaroodporne smarujemy masłem dajemy płaty makaronu potem mięso,sos beszanelowy i warstwę sera i tak na przemian aż skończą się składniki .Zapiekamy w piekarniku ok 30 min w 180 stopniach .Na wierzch dajemy ser i po upieczeniu smarujemy ketchupem .