Sposób przygotowania:
Domowe pulpeciki w sosie pomidorowym
Bułką należy namoczyć w mleku. Mięso mielone wymieszać z jajkiem, posiekaną cebulką, kaszą manną i bułką odsączoną z mleka. Wyrobioną masę mięsną doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać także przyprawę do mięsa. Z mięsa odrywać niewielkie kawałki i formować z nich pulpeciki. Obtaczać je w mące. W dwóch garnkach( jednym dużym i drugim średnim) zagotować wodę, posolić ją lekko. Do dużego garnka wkładać pulpeciki i gotować je do momentu wypłynięcia na wierzch. ugotowane przekładać do średniego garnka z wodą( woda powinna gotować się z dodatkiem suszonych grzybków). Dodać liść laurowy, ziele angielskie i pieprz ziarnisty. Pulpeciki gotować przez około 30 minut. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy. Sos zaprawić mąką( 2 łyżki) i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Przed podaniem dodać posiekaną drobniutko zieleninę.
![Domowe pulpeciki w sosie pomidorowym Domowe pulpeciki w sosie pomidorowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/domowe-pulpeciki-w-sosie-pomidorowym-53023.jpg)
![Domowe pulpeciki w sosie pomidorowym Domowe pulpeciki w sosie pomidorowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/domowe-pulpeciki-w-sosie-pomidorowym-53024.jpg)