Sposób przygotowania:
Domowe rogaliki
Masło stapiamy w garnku i studzimy. Drożdże rozcieramy z łyżeczką cukru i połową ciepłego mleka.Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 15 minut,żeby podrosły. Jajka ucieramy z pozostałym cukrem. Następnie do mąki dajemy sól,wyrośnięte drożdże,utarte jajka,pozostałe mleko ,stopione masło i zagniatamy mięciutkie ciasto.Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około 1 godzinę ,żeby podwoiło swoją objętości. Po tym czasie wyrośnięte ciasto dzielimy na dwie części,formujemy kule,każdą kulę wałkujemy osobno na stolnicy posypanej mąką.Następnie dzielimy na 6 trójkątów i formujemy rogaliki. Gotowe rogaliki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Odstawiamy na około 15 minut żeby podrosły. Rogaliki pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni,do zrumienia. Z przepisu wychodzi 12 rogalików.