agaa_r

agaa_r

Szef Kuchni
[Przepisów: 35]

Domowe ruskie pierogi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pierogi to tradycyjne danie polskie. Ciasto przygotowuje się z mąki, wody, jajka i soli.

Domowe ruskie pierogi

Składniki:

Domowe ruskie pierogi

 

 

Sposób przygotowania:

Domowe ruskie pierogi
Z podanych składników ugniatamy ciasto. Wałkujemy i wycinamy w zależności od upodobań krążki od szklanki lub literatki. Przygotowujemy farsz: ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę, dodajemy zmielony ser i mieszamy. Cebulkę smażymy na złoty kolor i dodajemy do farszu. Przyprawiamy solą, pieprzem, magą do smaku. Tak przygotowany farsz wykładamy na krążki ciasta i zlepiamy pierogi. Wrzucamy do gotującej wody i gotujemy aż wypłyną na wierzch. Przed podaniem polewamy uprażoną słoninką i cebulką. Smacznego:)